Hvor er det lov å bruke båt?


En av de mest geniale tingene med Norwegian Camper er at du har med deg en stabil og trygg båt! Så om du kjører langs et vann og har lyst å ta en tur ut til en øy du ser, eller om du har slått camp og får lyst på en liten fisketur så er det bare å sjøsette båten 🛶🤩

Som du nok har skjønt er vi veldig glade i ta en liten båttur når vi camper. Utpå vannet senker pulsen seg ekstra godt, og vi får sett naturen på en ny måte. Men vi sjekker alltid om det er lov å bruke båten før vi går i gang.

Så hvordan er reglene rundt bruk av båt? Her er en grei oversikt over hvor du kan bruke båten, og hvor du bør unngå det. 

I sjøen

I sjøen kan du fritt bruke båten, både med og uten motor.

På innlandsvann og elver

Norwegian Camper som båt, ligger ved en strand.

Du kan fritt bruke båten uten motor på innsjøer og elver. Befinner du deg på et vann som er større enn 2 kvadratkilometer kan du også bruke motor – såfremt ikke kommunen eller grunneier har forbudt det.

Kan du dra båten på land hvor som helst?

Du må ikke legge båten ved en privat brygge uten å spørre eieren om lov. Men er du i utmark så kan du legge båten ved land en kort periode, for eksempel om du skal gå deg en topptur eller lignende.

Nyttig lenke